Turnitin İntihali Engelleme Programına Abonelik Sağlanmıştır.

Öğrenci tezlerinde intihalleri ve usulsüz alıntıları engellemek amacıyla kullanılan web tabanlı sistemdir. Sisteme yüklenen tezler çok geniş bir veri havuzundaki kaynaklarla otomatik olarak karşılaştırılır ve alıntılar, benzerlikler, usulsüz kaynak kullanımları tespit edilerek bir benzerlik raporu oluşturulur. Turnitin'in veri havuzunda akademik veritabanları, dergiler ve yayınlara ek olarak, 200 milyondan fazla öğrenci ödevi ve 17 milyardan fazla web sayfası bulunmaktadır.

Turnitin'i kullanmak isteyen öğretim üyelerinin; isim, soyisim ve kurumsal e-mail adresleriyle bağlı oldukları enstitü müdürlüklerine başvuru yapmaları gerekmektedir.

Erişim adresi: www.turnitin.com

Not Tezler için lütfen Turnitin'i kullanınız.  Lisans anlaşması gereği iThenticate programı diğer Akademik çalışmalardaki atıf ve intihal kontrolünü gerçekleştirmek için kullanılmalıdır

İçerik-İletişim : Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı (3805)
Okunma Sayısı : 1399