2015-2016 Öğretim Yılı Yabancı Uyruklu Öğrencilerin Programlara Yerleştirme Sonuçları

Yedek Aday Kayıtları

2015-2016 Eğitim - Öğretim Yılında  yabancı uyruklu öğrenci kontenjanlarına başvuru yapıp ilgili bölümlere yerleştirilen asil adayların kayıt yapmaması sonucu kayıt hakkı kazanan yedek aday listesine aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz;

Yerleştirme Sonuçları

Adaylara elektronik posta olarak Kabul Mektubu, kayıt yeri ve kayıt belgeleri ile diğer açıklamalar gönderilmiştir.

Kayıt Tarihi, Yeri ve Evrakları

Yedek Aday    : 24 - 26 Ağustos 2015

tarihleri arasında Mersin Üniversitesi Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı Çiftlikköy Kampüsünde yapılacaktır.

Kayıt süreciyle ilgili gerekli açıklamalar kayıt esnasında adaylara bildirilecektir. 26 Ağustos 2015 tarihi saat 15:00'e kadar boş kontenjan adedince yedek adayın kayıt olmaması durumunda, yedek adaylar sırasıyla kayıt hakkına sahip olacaktır.

Kayıt için gerekli evraklar;

a) MEÜYÖS veya uluslararası sınava ait sonuç belgesi,

b) Lise Diploması ve Diploma Denklik Belgesi (T.C. Milli Eğitim Bakanlığı bünyesindeki okullardan mezun olanlardan Diploma Denklik Belgesi istenmez),

c) İkametgah Tezkeresinin noter tasdikli kopyası (Kayıt olduktan sonra 15 gün içinde kayıt görevlisine teslim edilecektir. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı, Mavi Kart sahipleri ve uyruğundan birisi Türkiye Cumhuriyeti olan çift uyruklulardan bu belge istenmez),

d) Pasaportun noter tasdikli kopyası (Pasaportu olmayan adaylar Kamp Tanıtım Kartlarının noter onaylı tasdikli kopyasını sunacaklardır. Mavi Kart sahipleri kartlarının bir öreğini sunacaklardır. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı veya uyruğundan birisi Türkiye Cumhuriyeti olan çift uyrukluların Nüfus Cüzdanlarını da sunmaları gereklidir),

e) Öğrenci katkı payının banka dekontu (Kayıt esnasında verilecek olan öğrenci numarası ile TC Ziraat Bankasına ödeme yapılacaktır),

f) Fotoğraf (4 adet),

g)Tıp Fakültesi, Eczacılık Fakültesi, Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu, Sağlık Yüksekokulu, Denizcilik MYO, Sağlık MYO İlk ve Acil  yardım ve Otopsi Yardımcılığına yerleşen öğrenciler için Tam Teşekküllü Kamu Hastanelerinden alınacak Sağlık Raporu (Açıklamalar için Not madde 2'yi okuyunuz),

h) Yükseköğretimini sürdürmeye imkan sağlamasını temin etmek amacıyla maddi bir güvence miktarını gösterir belge.

Not:

1-)KKTC uyrukluların KKTC'de ikamet ettiklerini; Doğumla yabancı uyruklu olup daha sonra T.C. vatandaşlığına geçen çift uyrukluların bu durumlarını; T.C. uyruklu olanların lise öğrenimlerini yurt dışında tamamladıklarını; Mavi Kart sahibi olanların bu durumlarını belgelemeleri gerekmektedir.

Sağlık Raporu Açıklaması:

Tıp Faklütesi - Bu programda başarılı olabilmek için elleri ve parmakları ustalıkla kullanabilme önemlidir.Bu programa kayıt için üniversitenin önereceği ve/veya tam teşekküllü resmi bir hastaneden, eğitim süresince ve daha sonrasında bu mesleği yürütmeyi engelleyecek fiziki ve ruhsal engeli olmadığını belgeleyen heyet raporu alınması gerekir.

Sağlık Yüksekokulu – Hemşirelik programına yerleşenler için tam teşekküllü sağlık raporu.

Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu -  Tam teşekküllü sağlık raporu.

Denizcilik MYO - Sağlık durumunun denizciliğe uygun olduğunu, renk körlüğü ve şaşılık bulunmadığını, her iki kulağının arızasız olduğunu; kayıt yaptıracak öğrenci adaylarının normal sağlık raporu yerine Hudut ve Sahiller Sağlık Genel Müdürlüğü'nden "Gemiadamı Sağlık Yoklama Belgesi" ibaresini taşıyan sağlık raporu ile belgelemek gerekmektedir.

Sağlık MYO İlk ve Acil  yardım ve Otopsi Yardımcılığı - Bu programa alınacak öğrencilerin, Üniversitelerin Tıp Fakültelerinden, sürücü belgesi almaya engel olmayan bir beden yapısı ve ruh sağlığına sahip olduklarını belgeleyen rapor almaları gerekmektedir.

Özel Koşul:

Denizcilik Meslek Yüksekokulu ve Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu İlk ve Acil  yardım ve Otopsi Yardımcılığı programları özel koşullarını okumak için lütfen tıklayınız.

Özel koşullarda belirtilen şartları sağlamayan adayların kayıt işlemi yapılmaz.

Diğer bilgiler için lütfen “Mersin Üniversitesi Önlisans ve Lisans Düzeyinde Yabancı Uyruklu Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Esasları” ’nı okuyunuz.

Mersin Üniversitesi Önlisans ve Lisans Düzeyinde Yabancı Uyruklu Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Esaslar için lütfen tıklayınız.

Sorularınızı ertuldere@gmail.com e-posta adresine gönderebilirsiniz.

For English Please Click Here

İçerik-İletişim : Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı - (3925)
Okunma Sayısı : 12856
Güncelleme Tarihi : 2015-08-26 16:06:38