NULL Mersin Üniversitesi | Gıda Araştırmaları Uygulama Ve Araştırma Merkezi |

Gıda Araştırmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi

Üniversitemiz bünyesinde faaliyet gösteren Gıda Uygulama ve Araştırma Merkezinde, üniversitemiz öğrencilerinin ve personelinin ekmek ve unlu mamüller ihtiyacı karşılanırken Gıda Mühendisliği ve Gıda Teknolojisi bölümleri öğrencilerine unlu mamüller konusunda uygulamalı eğitim-öğretim ve staj olanakları sağlanmaktadır. Ayrıca Merkez bünyesinde değişik araştırmalar yapılmaktadır.

Nohut Ekmeği Üretimi:Merkezimizde deneme üretimleri devam eden nohut ekmeği, Çölyak hastalarına yönelik düşünülen bir projedir. Prof. Dr. Mahir TURHAN danışmanlığında, yüksek lisans öğrencisi Derya SARVAN tarafından yürütülen proje kapsamında nohut ekmeği, glutensiz ürün olarak piyasaya sunulmak ve Çölyak hastalarına alternatif ürün olarak üretilmek istenmektedir.

Nar Kabuğu-Çekirdeği Katkılı Ekmek Üretimi:Halen deneme üretimleri devam eden nar kabuklu-çekirdekli ekmek üretimi, Prof. Dr. Yüksel ÖZDEMİR danışmanlığında doktora öğrencisi Başak KIRIT’ ın tez çalışmaları kapsamında yürütülmektedir. Nar meyvesinin suyu dışında kabuk ve çekirdek kısmı da yüksek düzeyde antioksidan aktivite gösteren bileşenlerce zengindir. Bu bileşenlerin başta ekmek olmak üzere farklı gıda maddelerine katılarak bu gıdalara fonksiyonel özellik kazandırılması çalışmaları devam etmektedir.

Merkezde Yapılan Sürekli Üretimler:Ocak 2009 da faaliyete geçen merkezimiz, üniversitemiz yemekhanesinde  öğrencilerin ve çalışan personelin ekmek ihtiyacını karşılama hizmeti vermektedir. Diğer taraftan unlu mamül satış noktasında ekmek ve çeşitleri (kepek, çavdar, mısır vb. gibi) ile patiseri ürünleri (poğaça, simit, kuru pasta vb. gibi) satışı yapılmaktadır.

Ayrıca merkezimiz bünyesinde bulunan kafeterya ve unlu mamül satış yerinde, hem personelin hem de öğrencilerin tüketimine sunulan çeşitli patiseri ürünleri (poğaça, simit, yaş pasta vb.) de merkezimiz tarafından üretilmektedir.

YÖNETİM

Merkez Müdürü V.

Doç. Dr. Sedat SAYAR (7209)

KAFETERYA (Siparişler İçin)TLF : (7550)